Indicele de grasime (grasimea corporala) si greutatea normala


Greutatea normala nu este intotdeauna si greutatea sanatoasa, greutatea ideala!

Procentul de grasime corporala si greutatea normala

60% dintre persoanele cu greutate normala (greutatea normala evaluata in baza IMC - Indice Masa Corporala) depasesc limita sanatoasa de grasime corporala (depasesc indicele de grasime normal) afirma specialistii americani.
Astfel, mai mult de jumatate dintre noi, desi avem o asa-zisa greutate normala, riscam sa avem probleme de sanatate (boli de inima, diabet, tulburari alimentare) datorate grasimii corporale.
Barbatii cu un indice al grasimii corporale (body fat index) mai mare de 20% si femeile cu un indice al grasimii corporale mai mare de 30%, chiar daca au o greutate normala, sunt suspecti de asa-zisa obezitate a greutatii normale.

In concluzie, greutatea corporala, asa cum am aratat mai sus evaluata in baza indicelui de masa corporala nu este singurul indiciu de prevenire a afectiunilor de sanatate ce pot fi generate de obezitate. In consecinta, evaluarea riscului de obezitate in baza IMC trebuie completata cu indicele de grasime corporala si interpretarea acestuia.

info Indicele de grasime (grasimea corporala) si greutatea normala

Indicele de grasime (grasimea corporala) si greutatea normala a fost publicat de Andreea la 22:58, in Greutatea Normala -> / / / / / / / si a primit 0 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu